HemFöremål

Föremål

Brunnsmuseet förvaltar en del fysiska föremål, inte minst sådana som har koppling till brunnsverksamheten under senare delen av 1900-talet. Vi har föremål inom områden såsom transporter, hushållning, behandlingar, med mera. Bland våra mer populära fysiska föremål finns de så kallade soffmopparna, som är modifierade flakmoppar med lädersoffa framtill. Dessa fordon användes för att skjutsa gästerna mellan olika byggnader på området, såsom från boendehuset till behandlings- och badhus.

Våra fysiska föremål finns att betrakta under tid som vår vanliga sommarutställning är öppen i Henschens badhus. Sommarutställningen 2020 är inställd på grund av coronapandemin, men vi hoppas kunna hålla öppet som vanligt under maj-september 2021.

Ett urval av våra fysiska föremål finns att se på dessa bilder från våra sommarutställningar.

För den som är intresserad av gamla möbler så finns även en hel del sådana i de många husen på området. Möbelbeståndet ägs till stora delar av Sätra Brunn Hälsobrunn AB och ett femtiotal möbler ägs av det allmänna genom Västmanlands läns museum men är deponerade på Sätra Brunn.